רישום תלמידים לשנת תשפ”ד החל – לפרטים לחץ כאן   |    

מה בפרלמנט השבוע

כי לכל אחד ואחת מאתנו יש יכולת אמיתית להשפיע על התנהלותנו בבית הספר: על מה ואיך לומדים פה, מה ומתי עושים זאת ועוד המון,המון דברים אחרים.

מי שמגיע ואת קולו משמיע – באמת משפיע!

Powered By EmbedPress

השבוע, 4/5/23, בפרלמנט נקיים דיון בנושא מערך ימי שישי בשנת הלימודים הבאה- תשפ"ד

השבוע, 20/4/23, בפרלמנט תעלה ההצעה של דקל לוין קורן ותום בחר בנושא לאשר משחק ברובי צעצוע בבית הספר.

.השבוע בפרלמנט, 23/3/23, נבחר 3 נציגים מתוך ארבעת התלמידים שמעוניינים להצטרף לועדה. בואו להצביע ולהשפיע!

השבוע, 9/3/23, תעלה הצעה בנושא הקמת ועדת מיחזור וקניית פחי מיחזור.

בפרלמנט האחרון עלתה ההצעה בנושא נעילת כיתות בסוף שיעור השבוע, 2/3/23, נמשיך את ההצעה בתוספת אפשרויות נוספות להתמודדות עם הונדליזם.

השבוע בפרלמנט, 23/2/23, תעלה הצעתן של שהם וענת לנעילת כיתות בסיום שיעור, בכדי להתמודד עם הוונדליזם.

השבוע, 16/2/23, בפרלמנט תעלה הצעתה של נעה רוזנפלדר בנושא מתן ציונים במחצית השנייה בקורסי מתמטיקה של כיתה ט'.

השבוע, 9/2/23, בפרלמנט תעלה הצעתה של ועדת יד שניה בנושא מה עושים עם הבגדים האבודים בבית הספר

בפרלמנט האחרון דנו בהצעתם של כמה מחברי הצוות - האם בית הספר צריך לנקוט עמדה בצעדים האחרונים אשר משפיעים על הדמוקרטיה במדינה. במהלך הפרלמנט שונתה ההצעה לכן השבוע, 12/2/23, בפרלמנט נמשיך את הדיון (וההצבעה) על ההצעה בנוסח המתוקן.

השבוע, 26/1/23, בפרלמנט תעלה ההצעה האם בית הספר צריך לנקוט עמדה בקשר לצעדי הממשלה האחרונים המשנים את סדרי הדמוקרטיה בארץ. בנוסף, האם צריך בית הספר לעודד ו/או לאפשר לתלמידים ואנשי צוות להשתתף בארועי מחאה? פרלמנט זה יהיה באורך של עד שעתיים (שעה ראשונה ושנייה) ויתחיל ב8:40.

השבוע, 19/1/23, בפרלמנט תעלה הצעתו של אדר ענבר, לאישור תשלום הורים למסע מתחברים.

השבוע,,12/1/23, בפרלמנט תעלה הצעתה של ועדת משמעת על אכיפת משחקי כדור ברחבה ובמגרש כדורסל שלא כחוק

השבוע, 7/1/23, בפרלמנט -תיבת החלומות

השבוע, 29/12/22, בפרלמנט תעלה ההצעה של אורין, איליי, הילל, שירה, נור, דריה, רועי ודני לאפשר משחקים עם כדור גומי ברחבה.

השבוע, 15/12/22, בפרלמנט תעלה הצעתם של רותם אמיתי ועמית בר לב, להקמת ועדת חיפוש דברים/אבדות. הועדה תחפש דברים בזמנם הפנוי עבור ילדים שמבקשים. בנוסף, בכל בית תהיה פינת אבידות ומציאות

השבוע, 8/12/22 בפרלמנט תעלה הצעתן של חן, גל וסוג׳וד לשינוי זמני השיעורים וההפסקות בימי חמישי (ביטול החוק הנוכחי ושינוי). בפרלמנט נצביע האם אנו רוצים לשנות את החוק הנוכחי ובמידה וכן, נבחר מן האפשרויות המוצעות. בשנה שעברה עבר חוק שמשנה את זמני השיעורים וההפסקות בימי חמישי, החוק עבר עקב שיבוש קבוע של השיעור שבא לאחר שעת הפרלמנט. אנו מציעות לבטל חוק זה או לשנות אותו, מהסיבות הבאות: כרגע יש בימי חמישי הפסקה של עשרים דקות אחרי שעה ראשונה. מי שבפרלמנט לא נהנה ממנה ולמי שבחוץ עדיין אין צורך בהפסקה גדולה למנוחה ואוכל כי למעשה עדיין בוקר והיום רק החל. רוב ילדי ביהס, לצערינו, אינם נכנסים לפרלמנט כך שיש להם עדיין שעה ראשונה חופשית ולכן בוודאי שאין צורך בהפסקה גדולה בתום שעה זו. רוב הילדים -לפחות ביסודי מתבלבלים מאד בשעות השיעורים, בימי חמישי, באופן קבוע. כך שהשעה השניה מתבלבלת לגמרי, איש לא זוכר מתי היא מתחילה ומתי היא מסתיימת וחלק מהמורים שלא זוכרים גם הם מחכים/כועסים/ עוזבים עד שהילדים מגיעים או עד שמספיקים לקרוא להם להגיע ולהיערך ללמידה. רוב התלמידים הצעירים מתבלבלים ולכן נפגעות גם השעה השניה וגם השלישית. הפסקות של חמש דקות נועדו לעזור לנו להגיע מכיתה אל כיתה ולהיערך לשיעור הבא. עבור מורה שעובר משיעור לשיעור זהו לא זמן שמאפשר ללכת לשירותים לחטוף משהו לאכול או כל דבר דומה. מי שנוכח בפרלמנט ומשם עובר לשיעור ומשם לעוד שיעור- לא יכול להספיק ללכת לשירותים או לאכול או אפילו לסדר את הכיתה לקראת השיעור הבא, עד השעה 12. בתחושה שלנו הפרלמנט נמשך כל עוד אפשר - דיונים שפעם עברו ב40 דקות נמשכים היום שעה ולא תמיד בעקבות צורך אמיתי. אנו מוצאות שסידור היום כמו שהוא כעת מקשה עלינו מאד , ומהצד נראה שגם עבור תלמידים רבים. אנו מציעות מספר חלופות: 1. להחזיר את מערך הצילצולים הרגיל תוך השתדלות לא לפגוע בשעה השניה 2. להתחיל את הפרלמנט בחמישי בשעה 8:30 3. להעביר את הפרלמנט לשעה האחרונה ביום שני ובעת הצורך להישאר מעבר לסוף היום 4. ל״קחת״ 5 דקות מכל שיעור אך להשאיר את ההפסקות כמו שהן.

השבוע בפרלמנט, 1/12/22, תעלה הצעתם של גל ואלכס להגבלת כמות החטיפים של כל תלמיד לטיול השנתי לחטיף אחד.

השבוע, 24/11/22, בפרלמנט תעלה הצעתה של ועדת אירועים לבחירת העמותה אליה ייתרמו כספי הפשפשוק.

השבוע, 17/11/22, בפרלמנט תעלה הצעתם של ענת ויובל להקמת ועדה לתכנון בית הספר החדש בקדימה. הצעה לפרלמנט- הקמת ועדת תכנון- לאפיון ותכנון בית הספר העתידי שלנו רקע- בית הספר הדמוקרטי לב השרון נכנס זה מכבר לתהליך בדיקה של אימוץ על ידי מועצת קדימה צורן. אנחנו נמצאים בשלבים מתקדמים של התהליך- לאחר הסכמות עקרוניות של המועצה ושל העמותה שלנו להיכנס לדרך משותפת. סופו של תהליך האימוץ הנ"ל הוא במעבר בית הספר שלנו לתחום מועצת קדימה צורן- למבנה חדש שיבנה במיוחד עבורנו, קהילת בית הספר הדמוקרטי. על מנת שנעבור למבנה ההולם את האופי שלנו ואת הצרכים שלנו- יש לעשות מהלך תכנוני מעמיק. ההצעה- הקמת ועדת תכנון שתתחיל לעבוד כבר מעכשיו על העניין. הועדה תכלול את מי שרוצה ומעוניין מתוך קהילת בית הספר, וכמו כן תכלול את –יעל היימן וגלי צור. יעל וגלי הן שתיהן אדריכליות העובדות במשרד אדריכלים המתמחה בתכנון מוסדות חינוך. הן יבואו בהתנדבות ובשמחה להוביל יחד אתנו את הפרויקט הנ"ל. עבודת הועדת תכלול דיונים, סיורים וסדנאות ושלל פעילויות אשר מטרתן להפוך רעיון למבנה. ענת בן פזי יובל שפירא

השבוע בפרלמנט תעלה הצעתם של ארז ליבנה ואסף רופא להשאלת ספרים כנגד פיקדון. נושא ההצעה: •השאלתספרילימודוציוד בית ספריכנגדפקדון רקע: •בישיבת פרלמנט הראשונה לשנה זו ב-8.9.22אושר תקציב בית יותר השנה ישלם הספר שבית הנתון עלה ובו הספר, מ-10,000ש"ח על מנת לרכוש שוב ספרי לימוד במתמטיקה לתיכון, אשר לא הוחזרו לבית הספר בידי התלמידיםשהשאילו אותם. •היות ונתוןהנ"למתייחס רק לספרי מתמטיקה, רק לחטיבה עליונה, ורק לשנת הלימודים האחרונה,הרי שהנזק הנגרם לקופתבית הספר רכוש אובדן בגיןגבוה הנראה ככול הינומשמעותית מ-10,000ש"ח.מדובר בסכומים שיכולים לשמש למטרות רבות וראויות בבית הספר, ועל כן זהו אינטרס של כלל הקהילה למנוע את הבזבוזהכספי. •בישיבת הפרלמנט האחרונה לשנת הלימודים הקודמת התבקש הפרלמנט לאשר שורה של קיצוצים משמעותיים על מנת לאזן את תקציב בית הספר (צמצוםמספר הקורסים, הגדלת מספר התלמידים בבית א-ב, מעבר לחונכויות קבוצתיות בבית א-ב, ביטול הפעלת ימי ו' על ידי מפעילים חיצוניים). אל מולהצורך להצטמצם משיקולים תקציביים עולה ביתר שאת החשיבות של הימנעות מבזבוז סכומי כסף גדולים בגין אובדן רכוש בית ספרי. •בבתי ספררביםברחבי ישראל נהוג לגבות פקדון בעבור ספרי לימוד המושאלים לתלמידים. סכום זה נגבה בתחילת שנת הלימודים ומוחזר בסוף שנתהלימודים כנגד החזרת הספרים במצב תקין המאפשר שימוש חוזר פירוט ההצעה: •בית הספר ישאילספרילימודאוציוד בית ספרי אחר(למשל,כלי נגינה)כנגדפקדוןהמשקף את שוויו הכספי של הפריט המושאל. יצויין שחוברות עבודה המיועדות לכתיבה בתוכן ינתנו ללא ההשאלה. •הספר/ציודיוחזר בסוף השנהאו מתי שיקבע.במידה והספר/ציוד נמצא במצבנאות ומאפשר שימוש חוזר,הפקדוןיוחזרלמשאיל. במידה ולא,דמי הפקדוןיועברולקופת בית הספר וישמשולקניית ספר/ציודחדש. •ועדה יעודיתתנהלאת נושא הפקדון,אתגביית הפקדונות בתחילת שנה עבור ספרי הלימוד, רישום ההשאלות וההחזרות לחזקת בית הספר,וכןתקבעאת:גובההפקדון לפריטים המושאלים,פרק הזמן להשאלה,והאם הפריט המושאל הושב לבית הספר במצב נאות.אם יש פגמים בציוד המושאל הם ירשמו בעת ההשאלה ולא יחשבו כבלאי שנגרם על ידי המשאיל. •הפקדוןיתקבל בכל אחד מהאופנים הבאים: צ'ק דחוי, תשלום באפליקציית פייבוקס, אובמזומן. •פקדון היא פרקטיקה מקובלת בעולם הבוגר וככזהראוי לחשוף תלמידים אליו.יצויין שפקדון אינו תשלום של ממש, והוא חוזר לבעליו (ובמקרה של צ'ק דחוי, אפילו לא יוצא מבעליו אלא במקרה הצורך). •מכיוון שמדובר בבית חינוך,מעבר לנושא הכספיזוהיהצעה ערכית: לבעליו, רכוש השבת ציבורי, לרכוש כבוד של ערכים להקנות אי השחתה.קייםגם היבט סביבתי:רכישה חוזרת של ספריםאינה ידידותיתלסביבה. •הלימוד בשנת תיושם היא תתקבל במידה וההחלטההנוכחית (התשפ"ג), כולל לגבי ספרי לימוד שכבר הושאלו.

השבוע, 27/10/22, בפרלמנט תעלה הצעתן של נעמה, מלאני וחן, להקמת ועדה לעיצוב גרפי בבית הספר. הקמת וועדת עיצוב גרפי אנחנו מציעים שתקום וועדת עיצוב גרפי בבית הספר. הוועדה תהיה כמו סטודיו לעיצוב שנמצא כאן ובשביל בית הספר שלנו. הוועדה תהיה אחראית על שני דברים עיקריים - 1.עיצובים רשמיים של בית הספר: הוועדה תהיה אחראית על כל עיצוב רשמי של בית הספר (כלומר שלא נעשה על ידי וועדה מסוימת), כמו פוסטים רשמיים, פונטים, פליירים וטפסים בתוך ביהס, מדבקות, שלטים בתוך בית הספר (כיוונים, שירותים, חדרים), נראות כללית ו"בראנד" בית הספר במדיות חברתיות ובאינטרנט. הנהלת בית הספר תהיה אחראית להעביר לועדה את כל העיצובים שבית הספר צריך שלא נמצאים תחת אחריות וועדה כלשהי (לדוגמה לפני ימי הורים להעביר את המצגות כדי שהוועדה תוכל לעצב אותן, במידה וצריך שלט חדש לשירותים ליידע, עיצוב פוסטים לרשתות חברתיות וכו...) 2.עיצוב בשביל גופים לפי בקשה: הוועדה תעמוד לשירות כל אחד מחברי הקהילה למען כל מטרה הקשורה בבית הספר. כל גוף שירצה בעיצוב של כל דבר כלשהו (זה יכול להיות כל דבר - ממצגות לשיעורים ועד פוסטרים לאירועים או שלטים לחיפוש צעצוע שאבד וכו וכו…). יו"ר הוועדה יבחר מי מחברי הוועדה יעבוד על איזה עיצוב לפי רמות הקושי של הפרויקטים והדחיפות שלהם. כל אדם מקהילת בית הספר יוכל לבקש עיצוב דרך מייל, אך הוועדה לא מתחייבת לעצב אותו. כל פרוייקט ייעשה ביחד ובשיתוף פעולה עם הגוף המבקש אותו, לועדה לא יהיה חופש אמנותי אינסופי בעיצוב (אלא אם כן יבקשו זאת ממנה ספציפית). כל תלמיד בבית הספר יוכל להצטרף לועדה, אך על מנת להתחיל לעצב התלמיד יצטרך לעבור "התלמדות" של כמה שבועות (תלוי ברמת התלמיד, בידע בתוכנות העריכה ובאיזה סוג של פרוייקטים הוא ירצה לעבוד) בה הוא יצתוות לאחד מראשי הפרויקטים הנוכחיים וילמד איך לעבוד בקבוצה, איך לעבוד בתוכנות העריכה השונות ועוד כלים נוספים ההכרחיים לעבודה בועדה. במידה וההצעה תתקבל היא תצא לפועל כבר בשבוע הקרוב. כל הגופים בבית הספר הולכים להיות מושפעים מהוועדה, כולל בית הספר עצמו, וועדות, מורים, הורים ותלמידים. במידה וההצעה שלנו תתקבל תינתן לכולם אפשרות לבקש עיצובים מקצועיים מהוועדה לכל צורך שהוא הקשור בביה"ס. ההצעה נכתבה בהתייעצות עם חן.

השבוע, 20/10/22, פרלמנט נתכנס על מנת לאשר את הוועדות. בואו לאשר ולהשפיע!

השבוע, 29/9/22, בפרלמנט תעלה הצעתם של אסף רופא וארז ליבנה לחלוקת ספרים וחוברות עבודה כנגד ערבון.

השבוע, 22/9/22, בפרלמנט תעלה הצעתם של שכבת י"ב, לחדש את ההצעה לקבלת אישור יציאה קבוע לכל תלמידי השכבה, ובנוסף לכך, לאפשר הגעה שלהם לבית הספר עד השעה השנייה. פירוט ההצעה: אנו מציעים לחדש את ההצעה שעברה שנה שעברה שאומרת שלילדי שכבת יב תהיה את האופציה לצאת מבית הספר בעזרת אישור יציאה קבוע ואישי לכל תלמיד, אשר יחתם פעם אחת על ידי אחד ההורים. בנוסף, אנו מציעים שלשכבת יב תהיה את האופציה להגיע לבית הספר עד שעה שניה במקום עד 8:40. ההצעה תקפה לשנה אחת ובשנה הבאה שכבת יב תוכל לחדשה כיוון שאנו מאמינים שלכל שכבה צריך להיות דיון בנושא. אנו מציעים הצעה זו כיוון שלשכבת הגיל שלנו יש המון עיסוקים מחוץ לבית הספר שישפיעו לנו על החיים (מיונים בצה"ל, שיעורי נהיגה וכו...) וכיוון שהמערכת שלנו מאוד מאוררת אנו נשמח לנצל את הזמן שלנו בצורה המתאימה לנו ביותר .

השבוע בפרלמנט, 15/9/22 תעלה הצעתן של אהובה ודורית להקמת ועדה להעצמת הדמוקרטיה בבית הספר. מטרת הועדה היא לעודד מודעות לחינוך הדמוקרטי בתוך בית הספר ולגרום לתלמידים וכל הקהילה להבין את הכוח שלהם בתוך בית הספר כך שיפעלו למען עצמם ולמען בית הספר. רוצים ליצור קבוצה מובילה שתעסוק ברעיונות לעודד את החינוך הדמוקרטי בבית הספר. לבחון את החוקה ואת חזון בית הספר .